Om HorsePlanet
Filosofien
Softness
Undervisning og kurser
Unge heste og tilridning
Unghesteejere
Træning af heste
Centreret ridning
Rytteryoga
Trailerlæsning
Kurser
Virksomhedskurser
Priser
Kontakt
Links

Rytter i indre balance.

”Det er sindet, der bygger kroppen” – citat; Joseph Pilates via digteren Schiller.

Med redskaber fra Yoga og Tai Chi ganske særligt udvalgt til ryttere kan du arbejde målrettet med din egen udvikling som rytter og lære at:

- Få fleksibilitet og flow i kroppen. Få løsnet ”de rustne steder” for bedre energi.
- Modtage hestens sind og bevægelser og derigennem mærke hestens energi.
- Lære at  kunne lede og kontrollere din og hestens energi!
- Få glæde af Visualisering som et konkret og brugbart værktøj

Rytteryoga er en sublim træningsform, der er sammensat af yoga (stræk og afspænding), pilates, stressforebyggende øvelser, åndedrætsøvelser og smartcoretræning.

Yoga er moderen til mange træningsformer bl.a. pilates, der også kaldes ”tænkende øvelser”.
Her kombineres afspænding, koncentration, centrering og glidende bevægelser til en unik evne til at kunne aktivere de små stabiliserende muskler i kroppen uden at skabe spænding. Samtidig løsnes de ”rustne” steder i kroppen af sig selv, når åndedrættet bruges, som hvis vi kom ”frisk fra fabrikken”. De indre organer og knoglerne har nemlig en fin 3-D rytme, der løsner spændinger og blokeringer ved brug af  en dyb og naturlig vejrtrækning.

Søs er uddannet lærer med hovedvægt på idræt og biologi. Fitnessyogainstruktør, Stresskonsulent, Smartcore-og Pilates Reformerinstruktør. Søs har firmaet Fit2Ride og er forfatter til bogen;
I Balance på Hesteryg som hun har skrevet i samarbejde med heste- og humanfysioterapeut Claus Toftgaard. Søs har udviklet konceptet Rytteryoga og uddanner nye instruktører årligt.

Tai Chi er en gammel kinesisk kampkunst, motionsform og filosofi, der arbejder med at styrke og frigøre mentale og fysiske ressourcer. Tai Chi tilbyder - udover at styrke helbredet ved frigørelse af evt. blokeringer i meridianbanerne - forbedret balance, koordinations - og reaktionsevne og på det mentale plan selvforståelse, stærk selvkontrol og meget konkrete resultater i arbejdet med din og andres Qi (energi) og åndedræt.

Med Tai Chi teknikker kan rytteren opnå et andet niveau i ridningen: Til en indre dialog med hesten, hvor energi, åndedræt og intention går fra at blive enkeltstående elementer til et flow, der tilbyder følelsen af at ride fuldkommen på tanken. Heste tiltrækkes instinktivt af rytteren, der bruger Tai Chi i sin kommunikation, fordi virkelig kontrolleret kommunikation med energi er en del af hestens egen adfærd. Rytterne kan lære at justere evt. ubalancer i energien hos sig selv eller hesten allerede i deres startfase og dermed undgå mange konflikter og få en glidende og nem kommunikation.

Camilla har i mange år dyrket og studeret Tai Chi og Qi Gong og er under uddannelse som Tai Chi og Qi Gong Yangsheng instruktør under ledelse af hendes lærer Yang Yubing, sportsprofessor i Tai Chi og Qi Gong på Bejing Universitet. Camilla er horsemanship instruktør og uddannet centreret rideinstruktør og rytteryoga instruktør.  

Søs og Camilla har allerede med stor succes afholdt flere kurser sammen.

Kurset består af:
2 introduktionsaftener - kl. 18.30-21. 300 kr. per person:
Torsdag d. 28. Februar 2013 med sidste tilm.frist d. 18/2-13
Torsdag d. 21. Marts 2013 med sidste tilm.frist d. 11/3-13
En weekend med hest (også mulighed for at deltage aktivt som tilskuer)
Første weekend d. 11-12 Maj med max 8 deltagere m hest.

Pris: 1500 kr. med hest
Pris: 400 kr. som tilskuer

Betaling ved tilmelding til konto i Danske Bank 3167 3167198104

På dette kursus viser vi dig en vej, som du selv aktivt kan vælge at tage, hvis du vil løfte din ridning og dit forhold til hesten op til et andet niveau. Introduktionsforløbet er baseret på at arbejde hen i mod et øget fokus hos rytteren. Forslag til videre individuelt arbejde gives under kurset.

Al undervisning foregår hos Fit2Ride, Skovgård, Farumvej 135, Ganløse Ore, 3520 Farum.

Der er mulighed for overnatning for både rytter og hest og mulighed for at låne hest til weekendkurset. Kontakt Søs.

For mere information generelt om kurset kontakt
Camilla Regenberg. www.horseplanet.dk. Tlf. 5188 1042 eller
Søs Fejerskov-Quist www.fit2ride.dk Tlf. 30530220

 

Horsemanshipkurser

Få værktøjer til opnå en klar og positiv kommunikation med din hest. 

Kurset består af en teoretisk del om indlæringeteori og en praktisk del, hvor vi sammen med vores heste arbejder fra jorden.

På kurset vil du lære at:
* Få lette og bløde signaler i kommunikationen med din hest.

* Hvordan du kan få en hest, der også er fin og blød indeni og som virkelig ønsker at være sammen med dig og arbejde sammen med dig.

* Bruge grundprincipper i horsemanship.  

* Læse din hest og afstemme strategier, der passer til nøjagtigt din hests natur.  

Efter endt kursusforkøb får du foreslag til fokusområder og videre arbejde for dig og din hest.

Har du ikke mulighed for at medbringe egen hest eller har du ex. en meget ung hest, som du skal til at træne op og hvor du gerne vil være mere sikker i dine egne redskaber, før du træner din hest, så kan du leje en af mine horsemanshiptrænede heste, der vil kunne hjælpe dig til at blive mere sikker, før du starter træning af egen hest.

 

 

 

 

 

KURSUS; BLIV EN ”SOFT” OG HARMONISK EKVIPAGE.

Den sammensmeltning mange ryttere drømmer om med deres hest kan opnås!

Camilla Regenberg, horsemanshipinstruktør og træner fra Horseplanet og Søs Fejerskov-Quist laver kurser for ryttere, der søger yderligere harmoni med sig selv og hesten, og gerne vil forstå sin krop og hvilken indflydelse vores krop har på hesten for herigennem at reducere risikoen for skader hos sig selv og hesten.

Kommunikationen med hesten foregår på mange niveauer, både fra jorden og på ryggen af hesten via vores kropsprog og mentale tilstand. Hvis vi spænder eller er blokeret et sted i kroppen eller sindet, kan energien ikke flyde frit og det vil påvirke hesten i flere henseender.

Det fuldkomne og harmoniske samvær med hesten kaldes i dele af horsemanshipverdenen for "Softness". En "soft" rytter arbejder indefra med fokus på rytterens mentale, følelsesmæssige og kropslige kontrol og sætter hestens tryghed og velbefindede først. Modsat en "let" ekvipage, hvor fysisk påvirkning og ydre signaler indlæres som isolerede størrelser ikke nødvendigvis afhængigt af forholdet mellem hest og rytter. En "let" hest føles let på signalerne, men har typisk en del flugtrespons og manglende tillid tilbage fra indlæring af signalerne og man kan opleve at en "let" hest ofte slår fra eller føles sværere på signalerne udenfor kendt miljø - ex. i skoven eller i pressende situationer. En ”soft" hest arbejder sammen med rytteren trygt, stabilt og ens i alle miljøer, og vil turde tilbyde en levende og ærlig dialog frem for blot mekanisk at adlyde en række kommandoer. En "soft" hest er altid mentalt og fysisk samarbejdsvillig og går med lyst og glæde ind i samarbejdet med rytteren.     

I arbejdet mod softness fokuserer vi som ryttere først og fremmest på at kunne kontrollere os selv. En "soft" hest kan kun laves af en "soft" rytter, hvorfor arbejdet mod forståelsen af vores egne mentale ressourcer, det personlige lederskab og følelsesmæssig kontrol under arbejdet med hesten er i fokus.  En årsag til at horsemanshipteknikker i dag hyppigt anvendes af firmaer til ex. samarbejds- og lederuddannelse.

For at blive en soft rytter skal man arbejde med både den mentale og den fysiske del. Kurset har derfor en holistisk indgangsvinkel til det at være rytter. Du vil få nogle gode værktøjer til at kunne kontrollere din holdning, dit åndedræt og mentale tilstand samt opnå en generel forbedring af din kropsbevidsthed. 
        

På kurset vil du lære at kunne:

  • optimere din balance og harmoni med hesten
  • lokalisere og ændre ubalancer/skævheder i din krop. 
  • få et uafhængigt sæde, som er grundlæggende for god ridning. 
  • kontrollere energien i din ridning
  • opnå en større grad af kontakt og kommunikation med hesten uanset hvor I er

 

Kontakt HorsePlanet på tlf: 51881042 eller email: camilla@horseplanet.dk