Om HorsePlanet
Filosofien
Softness
Undervisning og kurser
Unge heste og tilridning
Unghesteejere
Træning af heste
Centreret ridning
Rytteryoga
Trailerlæsning
Kurser
Virksomhedskurser
Priser
Kontakt
Links

Filosofien

Ved at forstå hestens natur og se verden med hestens øjne, kan vi lære at kommunikere med vores hest på et sprog, som de forstår og skabe grobund for et velfungerende partnerskab baseret på gensidig tillid, glæde og kommunikation.

Når vi forstår hestens naturlige adfærd kan vi lære at læse og tage hensyn til hestens individuelle karakter og udvikle os til positive og troværdige partnere, som vores heste vil nyde at samarbejde med.

Helt grundlæggende er Horsemanship for mig ikke en enkeltstående disciplin, en række øvelser eller bestemt ”retning” men et spørgsmål om en tilgang til hesten, der er baseret på forståelse af hestens og vor egen natur og en række gode integrerede vaner fra menneskets side.

Godt Horsemanship handler for mig først og fremmest om kendskab til og kontrol af os selv. Uden ydmyghed og modet til at se os selv i øjnene når vi begår fejl og turde lære af dette, kan vi ikke regne med at kunne overbevise hesten om, at vi kan tilbyde tryghed, troværdighed og lederskab. Et godt Horsemanship bygger også på rytterens uddannelse og tilegnelse af teknik, men teknikken vil aldrig have optimal betydning som isoleret størrelse uden rette intentioner og evne til at læse hesten.

Jo mere vi som mennesker lærer om hestens behov og sprog jo mere glæde vil vi få ved samværet med vores heste. Meget af hvad vi som mennesker opfatter som uhensigtsmæssig eller farlig adfærd fra hestens side, kan afhjælpes ved, at vi som ryttere bliver mere bevidste om os selv i vor omgang med hesten.

Når forholdet til hesten er det vigtigste til hver en tid og når hesten ved, at den kan stole på det, er der ikke mange grænser for, hvad vi kan sammen med vores heste!

Kontakt HorsePlanet på tlf: 51881042 eller email: camilla@horseplanet.dk