Om HorsePlanet
Filosofien
Softness
Undervisning og kurser
Unge heste og tilridning
Unghesteejere
Træning af heste
Centreret ridning
Rytteryoga
Trailerlæsning
Kurser
Virksomhedskurser
Priser
Kontakt
Links

Centreret ridning

Som godkendt Centreret rideinstruktør level 1 underviser jeg i Centreret ridning. Centreret ridning hjælper dig til at lære, hvordan du med din kropsbevidsthed afspændt og let kan påvirke og følge hestens bevægelser. De centrerede rideprincipper giver dig kontrol over dit sæde og hjælper dig til at kunne give præcise og tydelige signaler. Filosofien er, at vi kun kan bede hesten præstere så godt som vi kan ride den. Mange udfordringer og konflikter i ridningen foresvinder automatisk ved at rette blikket mod os selv som ryttere frem for at fokusere isoleret på hestens ydeevne.

Mange mennesker har vænnet sig til et givent bevægelsesmønster, der ikke altid er en fordel for ens krop. Den evt. ubalance og de bevægelsesmønstre man har til daglig, påvirker også ridningen, og kan forhindre, at man kan følge hestens bevægelser flydende og balanceret. Ved at forbedre kropsbevidstheden og blive klogere på at kunne kontrollere sin krop, kan man opnå balance, god koordination og en evne til uden spændinger at kunne følge, påvirke og flyde naturligt med hestens bevægelser. 

Centreret Ridning er en lidt anderledes pædagogisk tilgang til ridning. Vi arbejder med visualisering og øvelser såvel med som uden hest baseret på bl.a. Alexanderteknik og tai chi, som jeg selv er en meget aktiv udøver af. Målet er at hjælpe rytteren til en større grad af viden om og kontrol over sin krop. Større viden om vor egen krop vil hjælpe os til at opnå harmoni med hesten. Centreret ridning er baseret på gode kundskaber om hest og rytters anatomi og forudsætninger, og hjælper derigennem rytteren til at ride uden unødvendig spænding. Ekvipagen slipper spændinger og frustration, og kan opnå et ridt, der er blødt og behageligt for både hest og rytter.

Kontakt HorsePlanet på tlf: 51881042 eller email: camilla@horseplanet.dk